Vicecampioana României a pierdut fără drept de apel în runda a doua din cadrul EuroCup, a doua competiție continentală din baschetul feminin. CSM Constanța a fost învinsă de formația Kibirkstis Vilnius cu 65-77 (36-39) și a coborât pe ultima poziție în Grupa C a competiției.

Constănțencele au început curajos partida și au condus mai bine de jumătate din primul sfert, cu cea mai mare diferență înbregistrată la 7-1. Oaspetele au revenit, însă, și și-au adjudecat parțialul cu 24-20, după un final în care au capitalizat erorile echipei de pe litoral.

În sfertul secund, gazdele au jucat la un nivel mult superior, s-au distanțat la un moment dat la opt puncte, recuperând și deficitul inițial, numai că nu au reșit să păstreze ecartul, la ultimele două acțiuni, lituaniencele marcând cinci puncte.

Din păcate, după pauză, meciul a luat-o la vale pentru CSM, de la 42-39 tabela balansând către oaspete, care au reușit o serie de zeze puncte consecutive, fără a primi vreunul (49-49 la 49-59) și au intrat în ultimul parțial cu un avans serios.

Sfertul 4 a păstrat același tipar, cu Ioana Ghizilă și compania încercând revenirea, și oaspetele în control, la momentele potrivite.

Ghizila a fost cea mai bună realizatoare a constănțencelor (14 puncte, 3 recuperări, două pase decisive), printre contribuitoare amintindu-le și pe Sigi Koizar (11/5/2), Gabriela Mărginean (10/4/2) și Dragana Zivkovic (10/5/2). De la oaspete, cea mai bună realizatoare a fost Taisiia Udodenko (15/12/2).

Din păcate, la primul meci acasă din istoria baschetului feminin constănțean, vicecampioana națională a avut parte de o asistență modestă, încă un semn că la malul Mării Negre, sportul nu este printre activitățile preferate de publicul larg, când vine vorba de entertainment.

credit foto: facebook.com/csmconstantabaschet

Articolul precedentȘi Ana Bogdan e în sferturile Transylvania Open
Articolul următorIsraelul va juca patru partide oficiale în zece zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.