Acasă BASCHET Las Vegas Aces si-a pastrat titlul in WNBA

Las Vegas Aces si-a pastrat titlul in WNBA

51
0

Dupa ce, duminica, au pierdut meciul trei al finalei WNBA cu New York Liberty, campioanele in exerciti din baschetul feminin american au inchis finala, tot pe terenui rivalei. La capatul unui meci dramatic, Aja Wilson si compania s-au impus cu 70-69, revenirea spectaculoasa a gazdelor dovedindu-se inutila.

Aces, care a devenit prima echipa ce isi apara titlul in ultimele doua decenii, au condus cu 70-64 cu 86 de secunde inainte de final, gratie unui forcing care a deblocat tabela de la 64-64, dar a trecut prin mari emotii la ultima faza a meciului.

Liberty a redus diferenta la un punct dupa o tripla a lui Courtney Vandersloot si un cos de doua puncte al Sabrinei Ionescu, iar apoi a avut mingea cu noua secunde inainte de final. Atacul a esuat, insa, dupa ce Breanna Stewart a fost bine blocata de doua adversare, iar Vandersloot nu a putut profita de oportunitate, mingea trimisa din coltul semicercului ratand cu mult tinta.

Wilson a fost MVP-ul partidei cu 24 de puncte si 16 recuperari, Jackie Young (16/2/7) si Cayla George (14/4/3) contribuind si ele esential la succes.
De partea cealalta, Vandershoot a incheiat meciul cu 19 puncte, 7 recuperari si 6 pase decisive, Betnijah Laney (15/4/4) si Ionescu (13/3/3) aflandu-se printre remarcate.

Aces devine prima echipa care isi apara titlul dupa 21 de ani, anterior Los Angeles Sparks reusind aceeasi performanta in 2002. Houston Comets este singura formatie care a cucerit patru titluri consecutive, intre 1997 si 2000.

sursa foto: facebook.com/lvaces

Articolul precedentNeymar va lipsi până la finalul sezonului
Articolul următorSapte medalii balcanice pentru Romania la gimnastica aerobica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.