După două eșecuri usturătoare în primele două partide ale finalei WNBA din acest an, New York Liberty a luat o gură de oxigen în prima dispută de pe propriul parchet.

În fața unei asistențe record, Jonquel Jones (27 de puncte) și Breanna Stewart (20) au luat meciul cu Las Vegas Aces pe cont propriu, iar succesul gazdelor a fost unul incontestabil, oaspetele urmând să mai aștepte cel puțin două zile înainte de a sărbători câștigarea titlului. deznodământul finalei va rămâne, însă, incert, pentru că Liberty și-a recuperat două jucătoare importante înaintea disputei de duminică noaptea, pe lângă Jones, fiind în teren și Sabrina Ionescu.

Jucătoarea de origine română nu a jucat în primele două partide, dar a contribuit cu nouă puncte și 11 pase decisive, în 35 de minute. Meciul va intra în istoria competiției, după ce s-au înregistrat 17.143 de spectatori, pentru încasări record.
Următoarea partidă are loc joi, tot în Brooklyn.

Altfel, Ionescu a fost aleasă în echipa sezonului din WNBA, chiar dacă din postura de rezervă. Ea face parte din cinciul secund alături de Jackie Young și Chelsea Gray, de la Las Vegas Aces, Jewell Loyd (Seattle Storm) și Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks).

În prima echipă au fost selecționate Breanna Stewart (MVP-ul sezonului, New York Liberty), A’ja Wilson (Aces), veterana Alyssa Thomas (Connecticut Sun), Napheesa Collier (Minnesota Lynx) și Satou Sabally (Dallas Wings).

Articolul precedentAuston Matthews, în cărțile cu recorduri NHL
Articolul următorMiriam Bulgaru, prima româncă în turul secund la Transylvania Open

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.