Formația Arizona Diamondbacks a reușit să se califice, în ciuda tuturor scepticilor, în finala MLB, după ce s-a impus cu scorul de 4-2, în meciul decisiv al finalei American League, jucată cu Philadelphia Phillies. Diamondbacks, care s-au calificat miraculos în play-off, cu un record modest (84-78), au revenit de la 0-2 în finală și au câștigat ultimele două partide chiar pe terenul favoriților, astfel că vor juca finala cu Texas Rangers, o altă surpriză în acest an.

Corbin Carroll a fost eroul Arizonei, cu trei lovituri reușite în patru prezența la bătaie, două baze câștigate și două puncte, care au făcut, până la urmă, diferența. Debutantul Brandon Pfaadt a reușit și el un meci excelent la aruncare, cu șapte jucători eliminați fără a permite nicio lovitură, Diamondbacks folosind apoi cinci jucători ca releiveri, o tactică bizară, dar câștigătoare. De altfel, cei doi jucători au avut evoluții modeste de-a lungul seriei, dar au ieșit în față exact la momentul potrivit.

MVP-ul finalei, Ketel Marte și-a făcut și el treaba, cu o lovitură reușită în al 16-lea meci de play-off consecutiv. El se află la un singur meci cu lovitură reușită de recoprdul lui Derek Jeter, stabilit cu New York Yankees.

Va fi prima prezență în World Series după 22 de ani pentru Diamondbacks, o franciză lovită de mediocritate în ultimele decenii, dar și abia a treia finală între două formații care au ajuns în play-off via wild card. Precedentele au avut loc în 2002, când Los Angeles Angels i-au învins pe San Francisco Giants, și 2014, când Giants au reușit să câștige trofeul în fața celor de la Kansas City Royals. Ambele finale s-au terminat în șapte meciuri.

De remarcat că la ultima apariție în „clasicul toameni” Diamondbacks au luat și trofeul.

foto: facebook.com/Dbacks

Articolul precedentSCM Timişoara, al doilea succes în Alpe Adria Cup
Articolul următorRomânia a coborât un loc în clasamentul FIFA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.