La numai doi ani distanță de cel mai prost sezon din acest secol, Texas Rangers au reușlit să câștige titlul în American League, din MLB. Texanii, care au pierdut 102 meciuri în 2021, au cucerit primul titlu de conferință din ultimii 12 ani, după un succes concludent (11-4), cu rivala statală, Houston Astros, chiar pe terenul acesteia.

Partida decisivă pentru calificarea în celebra World Series, a fost una fără emoții majore. Rangers a luat avantaj rapid de trei puncte, după un start catastrofal al lui Cristian Javier, la aruncare, cu singurul moment de cumpănă în repriza a treia, când Alex Bregman a reușit un home run pentru 2-3.

MVP-ul Adolis García a făcut spectacol, cu patru lovituri din cinci apariții la bătaie, două dintre ele pentru HR, trei puncte și cinci RBIs (baze alergate), devenind al patrulea jucător din istoria ligii nord-americane de baseball care înregistrează asemenea linie statistică.

Corey Seager a reușit și el trei lovituri din cinci apariții la bătaie, cu un HR, Nathaniel Lowe trecându-și în cont celălalt home run al lui Rangers.

La aruncare, Max Scherzer și Jordan Montgomery au evoluat peste medie, succesul fiind greu de comtestat.

Tot ca statistică, cele 11 puncte reușite și cele 15 lovituri reușite de Rangers în meciul 7, sunt recorduri egalate în MLB. Primul data din 1934 (St. Louis Cardinals), iar al doilea, din 2007 (Boston Red Sox).

De asemenea, managerul Bruce Bochy, cel care a revenit în baseball în noiembrie, a devenit al treilea antrenor care câștigă un titlu de conferință cu trei echipe diferite, și al zecelea care își trece în palmares ambele titluri de conferință. El are un record istoric în meciuri decisive, cu șase victorii din șase în play-off.

Pentru Astros, eșecul cu Rangers însemnă un final amar de sezon și ratarea calificării, pentru a treia oară consecutiv, în World Series. De asemenea, recordul vechi de 23 de ani al lui NEw York Yankees va rămâne neatins. Yankees este ultima echipă care și-a apărat titlul de campioană MLB, în 2000.

În finală, Texas va întâlni Philadelphia Phillies sau Arizona Diamondbacks, care se află la egalitate, în finala din National League. Primul meci va avea loc în Arlington, vineri.

credit foto: twitter.com/Rangers

Articolul precedentRevoluție în rugby: 24 de echipe la Mondial, plus Liga Națiunilor
Articolul următorCSM Constanța, succes uriaș cu Sporting Lisabona

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.