Lovitură grea pentru NBA și MLB, după ce guvernul canadian a anunțat că perioada de grație oferită celor două ligi, în privința vaccinării jucătorilor și antrenorilor, va expira pe 14 ianuarie 2022. De a doua zi, niciun sportiv amator sau profesionist nu va mai putea intra pe teritoriul canadian fără certificat verde, fapt care va afecta o parte dintre cluburile nord-americane.

În acest moment, atât MLB cât și NBA, unde Canada este reprezentată de cele două echipe din Toronto, Blue Jays, respectiv Raptors funcționează sau au funcționat, pe baza unei dispense a guvernului canadian, dar jucătorii care au făcut deplasarea pe teritoriul canadian au avut nevoie de teste negative și au fost obligați să rămână în carantină, în hoteluri, prezența lor fiind permisă doar la meciuri.

Decizia autorităților canadiene va afecta în mică măsură NBA, în septembrie liga lăudându-se cu 95% dintre jucători vaccinați, mai ales că și în anumite state americane guvernatorii au impus măsuri draconice, iar jucătorii au preferat să nu aibă probleme. Dintre numele mari, numai Kyrie Irving a rămas fidel principiilor sale, iar starul lui Brooklyn Nets nu a jucat deloc anul acesta, legislația statului New York fiind similară cu cea pe care vor s-o introducă vecinii din nord.

Pentru MLB, problema este una de viitor, sezonul 2022 urmând să înceapă în vară, iar declarațiile guvernului canadian lasă loc de interpretări.

„Situația la granițele noastre rămâne sub supraveghere atentă, cu oficiali și experți care vor stabili măsurile necesare și vor recomanda ajustările necesare”, a declarat Ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos, citat de presa americană.

NHL, unde evoluează șapte echipe canadiene, a preferat să nu adere la înțelegere, datorită procentajului uriaș de jucători care au ales imunizarea. Practic, numărul foarte mic de jucători care nu au dorit să se vaccineze nu afectează calitatea loturilor de jucători deplasate astfel că aceștia sunt pur și simplu lăsați acasă când echipele americane joacă în Canada.

credit foto: thestar.com
Articolul precedentBroncos îi dau 60 de milioane de dolari lui Sutton
Articolul următorCu Tom Brady în zi de grație, Bucs i-au umilit pe Giants

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.