Naționala de fotbal a României a ratat șansa de a se menține pe locul secund în grupa de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a remizat, scor 0-0, cu echipa similară a Islandei. Tricolorii nu s-au ridicat la nivelul așteptat în partida cu nordicii și au nevoie de șansă pentru a mai obține biletele la baraj, în acest moment locul 2 revenind formației Macedoniei de Nord.

Elevii lui Mirel Rădoi și-au creat foarte puține ocazii de gol, fiind incapabili să desfacă o apărare supraaglomerată a islandezilor, abia în minutul 87 Ianis Hagi reușind o execuție bună, dar mingea trimisă din afara careului a lovit bara. Până la oportunitatea jucătorului lui Glasgow Rangers, marile ocazii le-au aparținut oaspeților, același Hagi respingând o dată de pe linia porții. Statistic, România a dominat copios, însă totul a fost doar o impresie, numărul uriaș de șuturi la și pe poartă, la fel ca posesia impresionantă sau numărul de pase ascunzând, în fapt, impotența totală a unor jucători care au părut dezinteresați și deconectați de la importanța disputei.

De parcă victoria ar veni de la sine. Și n-a venit. Nici la călcâiul lui Maxim. Nici la foarfeca lui Bancu. Nici la „bambiliciul” din careul islandez cu Marin, Stanciu și Hagi incapabili să tragă la poartă, deși toți au avut oportunități.

Duminică, România merge în Liechtenstein, unde trebuie să învingă pentru a spera la un miracol, însă este nevoie ca Islanda să blocheze, din nou, Macedonia de Nord.

credit foto: facebook.com/nationalaromanieiofficial

Articolul precedentSuperCam is back!
Articolul următorKings, șapte victorii la rând

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.