Portarul român Ciprian Tătăruşanu este pe val în Italia, după prestația excelentă din derby-ul dintre AC Milan și Inter Milano, încheiat nedecis, scor 1-1. Fostul internațional a avut evoluţii foarte apreciate în ultimele meciuri ale lui Milan, în condiţiile în care titularul obişnuit dintre buturi, francezul Mike Maignan, este accidentat, iar duminică seara a apărat un penalty executat de Lautaro Martinez la scorul de 1-1, salvând practic un punct pentru a doua clasată din Serie A.

„Cu apărarea penalty-ului lui Lautaro, rezerva lui Maignan a fost decisivă, francezul poate reintra liniştit”, scrie Gazzetta dello Sport, care a remarcat progresul portarului român, după ce a devenit titular de conjunctură. „Când Maignan va reveni, este clar că va recupera tricoul de titular, însă în acest ritm nimeni nu va fi observat absenţa sa. Se ştie că Mike apără penalty-uri şi lipsea doar acest test pentru a confirma eficacitatea înlocuitorului său. Faptul că l-a trecut chiar într-un derby merită tot aurul din lume. În termeni psihologici – cu atât mai puternic el mental, cu atât mai calmi suporterii – şi în termeni practici, fiindcă parada care l-a neutralizat pe Lautaro de la unsprezece metri îi permite lui Milan să câştige un punct suficient pentru a se menţine în fruntea clasamentului. Ciprian pentru fanii rossoneri este încă un nou erou. Încă un jucător fundamental în economia echipei şi a rezultatelor şi o confirmare a faptului că este un lot numeros şi cu rezerve de nivelul titularilor”, constată jurnaliștii italieni.

„Este cel mai important penalty pe care l-am apărat în cariera mea. L-am studiat foarte bine pe Lautaro cu antrenorul cu portarii, sunt mulţumit. Noi l-am studiat şi pe Calhanoglu, dar el mă cunoştea… Fac totul pentru a continua astfel. Maignan? Avem un raport foarte bun. Am încercat să-l ajut când a venit, eu vorbesc franceza şi pentru el n-a fost uşor să schimbe ţara şi campionatul. A început bine, este foarte bun. După aceea din păcate s-a accidentat, eu m-am antrenat ca să fiu mereu pregătit, ocazia a venit şi sunt bucuros să joc la acest nivel”, a declarat și Tătăruşanu după meci.

AC Milan ocupă locul 2 în campionatul italian, după 12 etape de la start, la egalitate cu Napoli, cu 32 de puncte. Campioana în exercițiu, Inter, ocupă locul al treilea, la șapte lungimi distanță, practic intervenția lui Tătărușanu păstrând o distanță concludentă între cele două formații din Milano.

foto credit: twitter.com/acmilanbr

Articolul precedentEddie Howe va antrena Newcastle United
Articolul următorUniversitatea Craiova – ACSO Filiași, capul de afiș al sferturilor Cupei României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.