Șeicul qatarez Jassim bin Hamad al Thani a informat familia Glazer că nu își va îmbunătăți oferta de șase miliarde de dolari pe care a făcut-o pentru achiziționarea lui Manchester United, informează SkySports, prin intermediul rețelei de socializare X. Presa engleză speculează că Jassim va anunța și că nu va mai intenționa să achiziționeze giganticul club, deși nimeni nu a confirmat varianta.

În cazul în care qatarezii se retrag din cursa pentru MU, patronul lui Ineos, Jim Ratcliffe, ca unic interesat, acesta dorindu-și însă doar 25% din acțiuni, pachetul majoritar urmând să rămână la familia Glazer.

Jassim, a cărui ofertă este una gigantiocă, a promis că va investi alte 1.7 miliarde de dolari în acoperirea datoriilor clubului, care se cifrează la circa 600 de milioane de dolari, și pentru achiziția de jucători.

Mai mult decât atât, achiziția s-ar fi efectuat fără credite bancare, lucru care ar fi fost pe placul actualilor patroni.

Familia Glazer negociază de nouă luni vânzarea clubului, însă prețul stabilit pentru vânzare pare nerealist, el bazându-se pe prețurile plătite anterior pentru alte cluburi britanice. Totuși, suma cerută recent, 7 miliarde de dolari, nu ar putea fi acoperită nici în zece ani din veniturile generate, potrivit presei engleze, fapt care a redus mult interesul pentru Manchester United.

De 20 de ori campioană a Angliei, United a ajuns în posesia lui Malcolm Glazer în 2005, pentru 790 de milioane de lire sterline. Din 2014, 96% din acținu sunt controlate de cei șase descendenți ai lui Glazer senior, care a decedat, în același an. Cu un an înainte de dispariție, patronul american a sărbătorit ultimul titlu din istoria legendarului club, cucerit de Alex Ferguson, de asemenea aflat, atunci, la ultimul său sezon ca manager al lui United.

credit foto: sportingnews.com

Articolul precedentNoua Zeelandă, demonstrație de forță, cu Irlanda, la Cupa Mondială
Articolul următorIosivaș, primul touchdown în NFL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.