Acasă HOCHEI Brady Tkachuk, noul căpitan din Ottawa

Brady Tkachuk, noul căpitan din Ottawa

Americanul de 22 de ani a devenit al zecelea căpitan din istoria lui Ottawa Senators și cel mai tânăr jucător care va îndeplini acest rol pentru Senators

106
0

Ceea ce toată lumea aștepta după contractul de 57,5 milioane de dolari semnat de Brady Tkachuk cu Ottawa Senators, s-a întâmplat. Tânărul american a devenit al zecelea căpitan din istoria francizei canadiene, și cel mai tânăr jucător care a purtat vreodată litera C imprimată pe tricoul Senatorilor, fiind evident că, la 22 de ani, este văzut drept jucătorul în jurul căruia se va construi viitorul clubului.

Ales de pe poziția a patra a draftului din 2018, Tkachuk a devenit rapid liderul echipei, a primit rolul de asistent, iar de vineri cel de căpitan, cele 129 de puncte în 205 meciuri jucate pentru Senators în trei sezoane fiind, se pare decisive.

Fără a fi contestată de cineva, alegerea Senatorilor vine după ce americanul a ratat pre-sezonul din cauza unei dispute contractuale, dar a fost pe gheață de la prima partidă în care a fost eligibil, după ce a semnat o nouă înțelegere, întinsă pe șapte ani.

De remarcat că Brady Tkachuk este fiul lui Keith Tkachuk (foto, dreapta), jucător american legendar care a fost căpitanul echipelor Winnipeg Jets și Phoenix Coyotes, a jucat 1.201 meciuri în NHL (1.065 de puncte), a fost introdus în Hall of Fame în 2012 și a cucerit titlul mondial (1996) și medalia olimpică de argint (2002) cu echipa națională a Statelor Unite.

foto: twitter.com/Senators 
Articolul precedentMelancon a ales să fie agent liber
Articolul următorJeremy Colliton a fost demis de Chicago Blackhawks

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.