Troy Brouwer și-a anunțat retragerea din NHL. După 14 sezoane și la mai bine de un an de la ultimul meci oficial.

Atacantul de 36 de ani a evoluat ultima dată la St. Louis Blues, pentru care a marcat un gol în 13 meciuri în sezonul 2019-2020, și nu a mai reușit să-și găsească o echipă la cel mai înalt nivel, astfel că decizia de a pune patinele în cui a fost una normală.

„O să-mi lipsească legăturile pe care am reușit să le fac de-a lungul anilor atât cu acești băieți minunați alături de care am jucat cât și cu familiile lor. În acest sport cunoști mereu oameni noi, ai mereu parte de experiențe noi și majoritatea le porți în suflet pentru tot restul vieții. Îmi va lipsi competitivitatea și momentele mari în care ai oportunitatea să faci ceva special, lucruri pentru care muncești toată viața pentru a le realiza”, a declarat Brouwer pentru site-ul ultimei sale formații.

Selecționat de Chicago Blackhawks în a șaptea rundă de draft în 2004, Brower a marcat 182 de goluri și a oferit 181 de pase decisive în 851 de meciuri de sezon regulat pentru Blues, Florida Panthers, Calgary Flames, Washington Capitals și Blackhawks. De asemenea, atacantul a marcat 16 goluri și a oferit 19 pase decisive în 106 meciuri de play-off, în 2012 devenind campion cu echipa care l-a și propus în NHL: Chicago Blackhawks.

În campania câștigătoare, Brower a contribuit cu patru goluri și patru pase decisive în 19 partide.

„N-a fost rău pentru un tânăr care spera să joace măcar un meci în NHL. Întâi speri să debutezi, apoi să joci zece partide, să marchezi și tot așa. Uneori ești sunat și trimis la echipa a doua și te gândești că asta a fost, dar perseverența, atmosfera, familia și prietenii grozavi pot face ca toate lucrurile să fie bune”, a încheiat Brower.

Canadianul a evoluat și opt meciuri pentru echipa națională la Campionatul Mondial din 2014, însă nu a reușit să impresioneze în cele opt partide, Canada dezamăgind profund în acea ediție a CM.

credit foto: nhl.com
Articolul precedentPulock a încheiat anul
Articolul următorCavs fără Sexton, pentru restul sezonului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.