Răbdarea patronilor americani este legendară, însă nu întotdeauna benefică. După trei sezoane mediocre la cârma lui Chicago Blackhawks și un start catastrofal de stagiune, Jeremy Colliton (plus asistenții Tomas Mitell și Sheldon Brookbank) a fost pus pe liber.

Colliton, 36 de ani, semnase recent o prelungire cu trei ani a contractului început în 2018, însă evoluțiile elevilor săi i-au fost fatale. Blackhawks au deschis sezonul cu 11 eșecuri în 12 partide, lucru inacceptabil pentru o echipă care a cucerit trei titluri de campioană în ultimul deceniu și care avea pretenții măcar la o calificare în play-off, dacă nu chiar o tentativă de a regăsi drumul către Stanley Cup.

Demiterea lui Colliton este numai ultimul eveniment dintr-o perioadă extrem de agitată prin care trece clubul, amendat pe 26 octombrie cu două milioane de dolari de către NHL, în urma unui scandal de agresiune sexuală în care ar fi fost implicați membri ai staff-ului fostului tehnician, Joel Quenneville. Acesta a fost nevoit să demisioneze din funcția de antrenor al lui Florida Panthers, drept consecință a scandalului, iar povestea pare să fie departe de a fi încheiată.

Problemele anterioare, cauzate de o veritabilă epidemie de Covid 19 care i-a făcut indisponibili pe Patrick Kane, Riley Stillman și Jujhar Khaira, dar și pe mai mulți membri ai echipei tehnice, au pus și mai multă presiune pe tânărul antrenor, acesta fiind acuzat voalat că nu a luat măsurile disciplinare necesare pentru a evita o situație din care echipa a ieșit slăbită atât pe gheață cât și pe bancă.

De altfel, Colliton a avut parte de trei ani destul de agitați și din punct de vedere sportiv. Numit la conducere în 2018, a reușit să ajungă cu echipa în play-off o singură dată, și chiar a trecut de un tur, înainte de a fi învins de Las Vegas Golden Knights. Succesul din seria cu Edmonton Oilers a fost tichetul pentru un contract nou, mai ales că anul trecut a fost unul afectat de pandemie și greu cuantificabil, iar achizițiile din pauza competițională, Seth Jones, Marc-Andre Fleury, Tyler Johnson și Jake McCabe au lăsat impresia că Blackhawks pot fi protagoniști încă din startul campaniei. Jocul echipei, cu erori defensive și ofensive majore, i-a fost însă fatal tehnicianului, iar pentru Chicago, demiterea sa poate fi singura șansă de a redresa sezonul.

credit foto: facebook.com/NHL-This-Week

Articolul precedentBrady Tkachuk, noul căpitan din Ottawa
Articolul următorAur european pentru judoka Laris Dumitrescu Borș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.