După o săptămână groaznică din punct de vedere fizic și psihologic, Ottawa Senators primesc un moment de respiro. NHL a anunțat că a decis amânarea următoarelor trei meciuri ale canadienilor, din cauza numărului uriaș de infectări din lot, și a imposibilității de a alinia o echipă competitivă oe gheață.

Drake Batherson, Austin Watson, Alex Formenton, Dylan Gambrell, Connor Brown, Nick Holden, Victor Mete, Nikita Zaitsev, Josh Brown și portarul Matt Murray au lipsit la partida cu Calgary Flames, pierdută cu 0-4, iar presiunea pusă pe echipă a crescut cu fiecare zi, din 8 noiembrie baza de antrenament fiind închisă, iar majoritatea jucătorilor valizi locuind temporar în hoteluri, pentru a-și proteja familiile.

În ciuda numărului mare de absențe, Senators i-au învins cu 6-3 pe Pittsburgh Penguins, iar omul meciului, Batherson, a reușit 4 puncte deși fusese depistat pozitiv cu o zi înainte. Pentru că protocolul NHL permite prezența pe gheață, dacă apoi apar două teste negative în 24 de ore, valabil numai pentru jucătorii vaccinați, iar Batherson a trecut testările, el a putut juca, însă imediat după meci a intrat în carantină și nu a mai revenit pe gheață.

Dezastrul a început pe 6 noiembrie, cu Watson și a continuat cu Holden și antrenorul secund Jack Capuano, din 8 noiembrie totul fiind scăpat de sub control.

În aceste condiții, NHL a decis amânarea, cel puțin până în 20 noiembrie, a partidelor cu New Jersey Devils, Nashville Predators și New York Rangers, toatede săptămâna aceasta, și se are în vedere o măsură similară pentru meciul cu cei de la Colorado Avalanche, din 22 noiembrie.

Anul trecut, NHL a amânat 55 de partide, din aceleași motive, sezonul fiind unul scurt, de numai 56 de partide, disputate în condiții speciale.

Articolul precedentSammy Blais a încheiat sezonul
Articolul următorAcesta este nivelul! România, 11 goluri primite în două meciuri cu Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.