Jucătorul lui Ottawa Senators, Shane Pinto, a fost suspendat o jumătate de sezon, după ce ar fi folosit mai multe platforme de pariere, lucru interzis prin regulament.

Potrivit nhl.com, Pinto nu a pariat niciodată pe meciuri din NHL, deci nici pe partide în care a fost implicat activ, însă încălcarea regulamentelor în vigoare l-a adus în fața comisiei de disciplină, care l-a și găsit vinovat.

Americanul va sta pe margine 41 de partide, pedeapsă minimă, conform presei nord-americane, după ce a recunoscut dependența de pariuri și nici nu a dorit să conteste pedeapsa. El juca titular pentru Senators, anul trecut evoluând în toate cele 82 de partide ale echipei canadiene, pentru care a marcat 20 goluri și a oferit 15 de pase decisive.

Pinto este primul jucător de hochei suspendat în America, pentru activități legate de pariuri, din anii 1940. Acum doi ani, vedeta Evander Kane s-a aflat sub investigație, după ce fosta sa soție l-a denunțat că ar fi pariat pe mai multe partide și chiar că ar fi participat la meciuri trucate. El a fost declarat nevinovat.

Suspendarea jucătorului de 22 de ani este doar ultimul scandal din America, după legalizarea pariurilor sportive în 2018. Într-o piață estimată la 220 de miliarde de dolari, singura ligă implicată până acum a fost ce de fotbal american (NFL), de unde au fost cel puțin zece suspendări în ultimii doi ani.

Cel mai notoriu caz este cel al lui Calvin Ridley, care a ratat tot sezonul trecut din cauză că a pariat chiar pe meciuri din NFL. Dintre cei zece jucători suspendați de-a lungul ultimilor doi ani, numai patru mai sunt listați ca profesioniști. Ridley, acum cu Jacksonville Jaguars, Jameson Williams (Detroit Lions), Nicholas Petit-Frere (Tennessee Titans) și Shaka Toney (Washington Commanders).

Celelalte două mari ligi americane, MLB (baseball) și NBA (baschet) nu au raportat niciun caz de jucător implicat în pariuri.

foto: sportingnews.com

Articolul precedentJorge Martin a redus distanța în clasamentul MotoGP
Articolul următorIrina Bara s-a impus la Heraklion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.