Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a publicat calendarul ediţiei 2024 a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) unul în care apar două modificări, față de ediția 2023. Astfel, deşi va avea tot 13 etape, Polonia și Letonia au fost incluse în calendar, în detrimentul Mexicului şi Estoniei.

Structura va rămâne, în principiu, aceeași, cu opt curse pe pământ, patru pe asfalt şi una pe zăpadă iar sezonul va debuta, ca de obicei, cu Raliul Monte Carlo din ianuarie şi se va încheia la sfârşitul lunii noiembrie în Japonia, la fel ca în 2023.

De remarcat că doar trei curse vor avea loc în afara Europei, a treia, în Africa, a 11-a în America de Sudși runda finală, din Asia. Potrifit AFP, proiectele unor curse în Arabia Saudită şi Statele Unite, discutate un timp, nu s-au concretizat încă şi vor aştepta cel puţin până în 2025 pentru a-şi face apariţia.

Calendarul WRC2024:

Sezonul 2023 din WRC este aproape de final, cu numai două competiții rămase de disputat. Astfel, săptămâna viitoare are loc Raliul Europei Centrale, iar în luna noiembrie, cel al Japoniei.

Liderul clasamentului general este finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota), cu 217 puncte, urmat de britanicul Elfyn Evans (Toyota, 186) și belgianul Thierry Neuville (Hyundai, 155).

credit foto: wrc.com

Articolul precedentNicholas Ionel și Filip Jianu, sfert-finaliști la Telavi
Articolul următorCS Minaur Baia Mare, cu un pas în turul 3 din EHF European Cup

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.