Australianul Remy Gardner (Kalex) a devenit, duminică, campion mondial la categoria Moto 2, după o cursă de siguranță, în care a ocupat locul al zecelea, suficient pentru a păstra avansul în fața principalului rival, Raul Fernandez (Kalex) care a câștigat Marele Premiu al Valenciei.

Raul Fernandez a fost cronometrat după 16 tururi (64.08 km) în 25 min. 38 sec. 612/1000, fiind urmat la 517/1000 de italianul Fabio di Giannantonio (Kalex) şi la 786/1000 de spaniolul Augusto Fernandez (Kalex).

În clasamentul final al Campionatului Mondial, Remy Garder a acumulat 311 pct, fiind urmat de Raul Fernandez 307 pct și italianul Marco Bezzecchi (Kalex) 214 pct.

Titlul mondial de la Moto 2 a fost singurul care mai putea fi decis în ultima rundă, după ce Fabio Quartararo și Pedro Acosta își asiguraseră trofeele puse în joc la MotoGP, respectiv Moto3.

De remarcat că australianul îi calcă pe urme tatălui său, Wayne, campion mondial la 500cc, în 1987. După acest sezon, Gardner şi Fernandez vor fi promovaţi la clasa MotoGP de anul viitor.

credit foto: motorcyclesports.net

Articolul precedentLovitură pentru Rams! Woods a încheiat sezonul
Articolul următorKings, primul eșec după șapte victorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.