Succes uriaș pentru tenisul de masă românesc. Pentru al doilea an consecutiv, România devine campioană europeană de tineret în proba de dublu mixt.

Dacă în 2020, la Varazdin, perechea Adina Diaconu – Cristian Pletea a confirmat toate așteptările și a devenit campioană, anul acesta a fost rândul sportivilor din așa-zisul eșalon secund, pentru că Rareș Șipoș și Andreea Dragoman au fost mai mereu în umbra colegilor de echipă națională, care i-au și învins la precedenta finală europeană. N-a mai fost cazul și la Spa.

Finala din această seară a confirmat parcursul foarte bun al perechii Dragoman-Șipoș, care a luptat eroic în fiecare meci și a transpirat serios pentru succes. În semifinale, cei doi au eliminat principalii favoriți, Vladimir Sidorenko/Mariia Tailakova (Rusia), după un veritabil thriller încheiat în maximum de seturi, iar pentru Rareș efortul a fost resimțit în sferturile probei de simplu, unde Maksim Grebnev l-a oprit din cursa către medalie.

Finala a fost mai ușoară decât s-au așteptat cei doi români, pentru că au jucat împotriva unor adversari diferiți față de favoriți. Francezii Bastien Rambert și Isa Cok au furnizat, la rândul lor, o surpriză în penultimul act, eliminându-i pe conaționalii Irvin Bertrand și Leili Mostafavi (3-1), astfel că au ajuns să joace cu titlul pe masă și și-au jucat șansele. Până spre finalul setului trei.

După un prim set câștigat la limită de români și al doilea în care francezii au evadat devreme și n-au mai fost prinși, la 7-8, în setul 3, echipa franceză a solicitat un time-out, după ce Dragoman și Șipoș dominaseră parțialul. Efectul n-a fost cel scontat, pentru că românii s-au detașat la 10-7, grație unor puncte excelent jucate de Dragoman, iar distanța n-a mai fost recuperată. Setul 4 n-a avut istoric. 11-3 pentru România.

„Am jucat de atâtea ori împreună și nu am reușit niciodată să câștigăm aurul la tineret. Sunt extrem de fericită că am reușit acum”, a declarat Dragoman, imediat după meci, iar Șipoș a confirmat bucuria imensă.

„(Grebnev) și Lev Katsman au jucat la un nivel incredibil aici și mai ales împotriva mea. Nu am avut altceva de făcut decât să mă adun după acest eșec și să găsesc forțe noi pentru meciul cu Rembert și Cok. Acum sunt extrem de fericit, dar și extrem de obosit”, a declarat noul campion european.

Dragoman mai poate lua un titlu

Dacă restul delegației din România are liber de la competiții, mâine, pentru Andreea Dragoman Campionatul European continuă. Ea a reușit să intre în ultimele patru în proba de simplu, după un succes categoric cu Ema Labosova (Slovacia), 4-0, și va juca pentru un loc în ultimul act cu Mariia Tailakova (Rusia).

Prestația sa a fost singura performanță de simplu, deși România a avut cinci reprezentanți în optimile de finală, la masculin și feminin. Tania Plăian și Pletea au cedat din primul meci eliminatoriu, iar Elena Zaharia și Șipoș au ieșit din competiție în sferturi.

Tot în sferturi s-a încheiat și aventura dublului Pletea – Șipoș, după 0-3 cu Adrien Rassenfosse/Olav Kosolosky (Belgia).

credit foto: ettu.org/Bernard Comeliau

Articolul precedentJaqueline Cristian a pierdut finala de la Linz
Articolul următorRomânia a zdrobit Olanda în Rugby Europe Championship

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.