Acasă MAI MULT SPORT Fenomenul David Popovici, campion european la 17 ani

Fenomenul David Popovici, campion european la 17 ani

Puștiul minune al înotului românesc a confirmat rezultatele anterioare și așteptările, devenind campion european de seniori

112
0

Înotătorul român David Popovici a devenit campion european! Adolescentul s-a impus în proba de 200 metri liber din cadrul Campionatului European în bazin scurt, care are loc în Rusia, la Kazan, după ce l-a depășit cu numai opt sutimi de secundă pe olandezul Luc Kroon. Locul al treilea a fost obținut de un alt batav, Stan Pijnenburg, cel care a condus după primele trei secțiuni ale probei, dar a cedat pe final.

Cursa de aur a fost una remarcabilă, pentru că Popovici nu a avut cel mai bun start (al patrulea timp de reacție), a întors al treilea la 50 de metri și al patrulea la 100 de metri, revenind însă fantastic pe ultimele patru lungimi de bazin, pentru locul 2 la 150 de metri și primul loc, la mustață, în finalul probei.

Triplu campion european de juniori, Popovici se află la prima medalie ca senior și devine al doilea campion european din istoria înotului masculin românesc, după Robert Glință.

foto credit: twitter
Articolul precedentAndrei Șevcenko ar putea reveni pe bancă
Articolul următorNarcisa Lecuşanu continuă în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.