Fosta internaţională de handbal feminin, Narcisa Lecuşanu a fost realeasă pentru un nou mandat în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal.

În vârstă de 45 de ani, Lecușanu a fost una dintre jucătoarele de prim-plan ale naționalei României în deceniu trecut, printre performanțele sale numărându-se titlul de campioană mondială de tineret (1995) și cel de vicecampioană mondială la Sankt Petersburg (2005). De asemenea, ea a fost câștigătoare a Cupei Cupelor cu formația Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) și a jucat în finala Ligii Campionilor, tot cu Oltchim (2010).

Lecușanu a reuşit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în 40 de partide, şi 302 goluri pentru naţionala României, în 116 partide, dar a fost nevoită să se retragă la 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi, imediat după ce formația vâlceană a forțat cucerirea trofeului suprem din handbalul de club european.

După aflarea rezultatelor votului, fosta internațională a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare facebook, în care nu își ascunde satisfacția pentru realegere.

„Mă bucur enorm că am fost realeasă azi pentru încă un mandat în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal. Le mulțumesc pentru încredere tuturor membrilor care m-au votat și abia aștept să continuăm proiectele pentru dezvoltarea sportului pe care îl iubesc. Urmează patru ani foarte intenși și sunt onorată să fac parte din conducerea handbalului mondial”, a scris Lecușanu pe Facebook.

La cel de-al 38-lea Congres al IHF care se desfășoară astăzi și mâine egipteanul Hassan Moustafa a fost reales ca președinte al forului internațional, pentru al șaselea său mandat. Moustafa se află în funcţie din anul 2000.

România mai este reprezentată la nivel european în cadrul Federației Europene de handbal de Cristina Vărzaru – Comitetul Națiunilor (feminin) și de Sorin Dinu – vicepreședinte al Comisiei de Arbitraj.

foto: facebook/narcisa.lecusanu

Articolul precedentFenomenul David Popovici, campion european la 17 ani
Articolul următorHalep și Cârstea și-au aflat adversarele de la Linz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.