Acasă HOCHEI Telenovela Eichel, la final!

Telenovela Eichel, la final!

Buffalo Sabres și Jack Eichel se vor despărți, după o relație contractuală de aproape șase ani, deteriorată iremediabil în sezonul trecut

81
0

Ultimul semn de întrebare al noului sezon din NHL a fost eliminat. Jack Eichel, starul din Buffalo a primit „dezlegarea” și s-a transferat la formația Las Vegas Golden Knights, primind astfel și acceptul de a-și rezolva problemele medicale printr-o intervenție inovatoare. Buffalo Sabres va primi în schimbul lui Eichel un preț ce poate fi ușor inclus la categoria piperat, constând în doi jucători, Peyton Krebs și Alex Tuch, opțiunea de draft din runda a doua de anul viitor și opțiunea de draft din runda a treia în 2023. Las Vegas va primi, pe lângă Eichel, opțiunea de draft din runda a treia, tot din 2023.

Eichel, 25 de ani, a fost al doilea jucător ales în draft-ul din 2015 și se află în al patrulea an al unui mega-contract în valoare de 80 de milioane de dolari semnat pentru o perioadă de opt ani, în vara viitoare devenind activă o clauză prin care nu mai poate fi transferat. De departe liderul lui Sabres, Eichel a fost idolatrizat în Buffalo, însă divergențele apărute între el și conducere, după ce a fost diagnosticat cu hernie de disc, au dus la o ruptură ireparabilă.

Clubul i-a retras rolul de căpitan de echipă și l-a trecut pe lista jucătorilor indisponibili pentru acest sezon deși Eichel a jucat 375 de meciuri și a reușit 355 de puncte în precedentele șase sezoane cu echipa.

Sabres ar fi preferat o intervenție chirurgicală clasică, însă Eichel a ales una inovatoare, de înlocuire a discului afectat, intervenție care nu a mai fost folosită la un jucător din NHL. Prin contractul colectiv, clubul are ultimul cuvânt în asemenea situații, astfel că lucrurile au intrat în vrie, iar Vegas a acceptat condițiile jucătorului și a început negocierile cu Buffalo.

Potrivit ESPN.com, jucătorul se va opera până la finalul acestei săptămâni și ar putea deveni disponibil pentru joc în cel mai optimist scenariu în luna februarie. Astfel, Eichel va rata All Star Game și, probabil, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, unde ar fi fost printre protagoniștii echipei Statelor Unite, dacă se opera în pauza de vară.

foto credit: Bruce Bennett/Getty Images
Articolul precedentOBJ, tot mai departe de Cleveland?
Articolul următorPerformanță istorică! Andreea Ana, campioană mondială la lupte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.