Acasă MAI MULT SPORT Africa de Sud, ultima semifinalistă la Mondialul de rugby

Africa de Sud, ultima semifinalistă la Mondialul de rugby

Franța nu și-a transformat dominarea în puncte și a ratat calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, după 28-28 cu Africa de Sud

39
0

Reprezentativa Africii de Sud a câștigat un meci epic, în fața naționalei gazdă a Campionatului Mondial de rugby, calificându-se în semifinalele competiției. Africanii s-au impus cu 29-28, după ce au rezistat șapte minute, în finalul unei dispute senzaționale.

Cyril Baille (4′, 31′) și Peato Mauvaka (22′) au marcat de trei ori pentru gazde, Thomas Ramos ratând însă una dintre transformări, eroare care s-a dovedit decisivă, în final. Ramos a transformat eseurile din minutele 5 și 32 și și-a adăugat în statistică trei lovituri de pedeapsă (41′, 54′, 73′), Franța dominând teritorial partida, fără însă a putea înclina și balanța către Europa.

Pentru Africa de Sud, echipă care pleca cu șansa a doua în acest meci, Kurt-Lee Arendse (8′), Damian de Allende (18′), Cheslin Kolbe (26′) și Eben Etzebeth (67′) au marcat câte un eseu, iar Manie Libbok (10′, 28′) și Handre Pollard (67′) au transformat trei dintre ele. Pollard a punctat decisiv în minutul 69, dintr-o lovitură de pedeapsă, iureșul final al francezilor fiind inutil.

În semifinale, Africa de Sud va întâlni Anglia.

foto: twitter.com/rugbyworldcup

Articolul precedentRomânia, lider surpriză în grupa pentru Euro 2024
Articolul următorClasamente ATP: Victor Cornea, cel mai bun loc din cariera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.