Formația Volei Alba Blaj s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor la volei femini, după ce a dispus cu scorul de 3-2 (21, -21, 26, -15, -13) de formația croată Mladost Zagreb, în cadrul turneului găzduit chiar de Blaj. Cu 5 puncte din primele două meciuri campioana României are asigurat cel puțin locul secund în grupă și calificarea în faza următoare a competiției.

Gazdele nu au deschis prea bine partida care le putea duce în Liga Campionilor și au cedat primul set, după un start în care croatele s-au distanțat la cinci puncte, ecart imposibil de recuperat. Nici parțialul secund nu a început prea fericit pentru reprezentanta României, numai că Bogumila Biarda a devenit rapid protagonistă, iar după 2-4, Alba Blaj a revenit și apoi s-a distanțat pe tabelă, setul fiind închis la 21.

Setul 3 a fost unul dramatic. Dominat copios mult timp de gazde, parțialul a intrat în prelungiri după ce Nneka Obiamaka Onyejekwe și compania au ratat trei mingi de set, croatele reușind, cumva, să recupereze un deficit de nouă puncte, pentru a păstra vii speranțele de calificare.

Enervate, probabil, de replica tăioasă a adversarelor, elevele lui Stevan Ljubicic au jucat la alt nivel în seturile 4 și 5, conducând de la prima până la ultima minge, și adjudecându-și două puncte vitale, pentru calificare.

Statistic, cele mai bune realizatoare au fost Biarda (16 puncte), Jovana Kocic (15), Katarina Jovic (12) și Onyejekwe (12), Kocic trecându-și în cont și șapte blocaje din cele 11 reușite de Alba Blaj.

De la oaspete s-au remarcat Andrea Mihaljevic (17 puncte), Aida Mehic (15) și Ana Istuk (11), Mehic reușind trei puncte din blocaje.

Tot astăzi, formația Asterix Avo Beveren (campioana Belgiei) a depășit cu 3-0, formația Kralovo Pole Brno (Campioana Cehiei). Belgiencele vor juca, mâine, pentru primul loc în grupă, cu Alba Blaj.

foto: facebook.com/VoleiAlbaBlaj

Articolul precedentU BT Cluj a învins Buducnost, în FIBA Eurocup
Articolul următorSCM Timişoara, al doilea succes în Alpe Adria Cup

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.