Canelo Alvarez a devenit primul deținător a tuturor celor patru centuri puse în joc în cardrul categoriei supermijlocie la box, după un succes incontestabil cu challenger-ul Caleb Plant. Aflat în posesia a trei dintre centuri, Alvarez l-a învins prin knock-ou tehnic pe Plant, neînvins înaintea disputei din MGM Grand Garden Arena.

Mexicanul, deținător al centurilor WBC, WBA si WBO și al unui record de 56 de victorii și două eșecuri (39 succese prin KO) a evoluat perfect și în primele secunde ale rundei a 11-a l-a trimis la podea pe Plant cu un upercut după o serie de lovituri care l-au pus în mare dificultate pe deținătorul centurii IBF.

Americanul s-a ridicat vizibil afectat, dar două lovituri de dreapta încasate l-au dus din nou la podea, arbitrul Russell Mora a decis să pună capăt disputei. A fost o decizie normală, disputa evidențiind, încă o dată, diferența uriașă dintre sportivii Alvarez și restul sportivilor din boxul profesionist.

Primul mexican care deține toate cele patru centuri la orice categorie, Alvarez a reușit să confirme că este numărul 1, el reușind a 16-a victorie fără eșec, de la decizia contestabilă din 2013, când a luptat cu Floyd Mayweather. În această perioadă, mexicanul a înregistrat 15 victorii și o remiză, contra kazahului Gennady Golovkin, din 2018 reușind opt succese.

De remarcat că doar cinci boxeri au reuşit să unifice cele patru centuri mondiale, din 1988, când a fost creată WBO: ucraineanul Oleksandr Usik (grea-uşoară), americanii Bernard Hopkins (mijlocie), Jermain Taylor (mijlocie), Terence Crawford (super-uşoară) şi Josh Taylor (super-uşoară).

foto: twitter.com

Articolul precedentLuka Doncic, salvator pentru Dallas Mavericks
Articolul următorRomânia a învins Uruguay într-un meci test disputat în Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.