Acasă MAI MULT SPORT Cinci noi sporturi olimpice, din 2028

Cinci noi sporturi olimpice, din 2028

In 2028, numarul sporturilor din programul olimpic va ajunge la 36, record in istoria competitiei

57
0

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anuntat includerea a cinci noi sporturi în programul Jocurilor Olimpice din 2028 de la Los Angeles. Astfel, de la editia americana, suporterii se vor delecta cu cricket, baseball/softball, squash, flag football şi lacrosse, o parte dintre sporturi fiind, in premiera, in calendarul JO..

Cricket-ul va reveni la Jocurile Olimpice după mai bine de un secol, unica apariţie fiind la ediţia din 1900 de la Paris. Pentru 2028, cricket-ul va avea statut experimental, urmand a se disputa sub forma sa scurtată, T-20.

Flag football este o formă de fotbal american fără contact, jucată în echipe de cinci jucători, sport care a cunoscut o crestere uriasa, mai ales in tarile din vest.

Baseball-ul a fost prezent la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar a fost scos din program in 2012. Revenit la editia din 2020, sportul extrem de popular in America si Japonia, nu a mai fost inclus pe lista din 2024.

Softball-ul, varianta feminină a baseball-ului, a apărut la cinci ediţii anterioare ale Jocurilor de vară, insa nu va fi prezent la Paris.

La fel ca baseball-ul, flag football-ul si softball-ul si Lacrosse este un sport extrem de popular in SUA, gazda competitiei. Disciplina este derivata din culturile amerindiene si este foarte populara, mai ales in competitiile dintre colegiile americane.

Noile sporturi anuntate vor duce numărul disciplinelor din programul JO 2028 la 36, un record istoric.

Articolul precedentClasamente ATP: Victor Cornea, cel mai bun loc din cariera
Articolul următorAustria s-a calificat la Euro 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.