Formația CSM Constanța a câștigat partida cu Sporting Lisabona, din cadrul rundei a doua a EHF European League la handbal masculin. Constănțenii s-au impus cu 29-28 (15-16) și conduc în clsamentul Grupei H, după ce au răsturnat, în al doilea meci consecutiv, calculele hârtiei.

Luați tare de portughezi, marinarii au avut de recuperat un deficit de patru goluri (1-5), înregistrat în startul disputei. Și au reușit. Cu Komogorov în zi de grație, și cu Dan Vasile veritabil înger păzitor, CSM a egalat la 12, apoi a condus de două ori în prima parte, după o perioadă de zece minute excelente de joc.

Până la pauză, Sporting a profitat de câteva inexactități ofensive ale gazdelor, inclusiv un atac ratat complet 7 contra 6, iar puștiul minune Francisco Costa și uriașul spaniol Mamadou Gassama Cissokho, i-au readus în avantaj, odată cu intrarea la cabine.

După odihnă, CSM a jucat la un alt nivel. Mai agresiv, mai atent în defensivă, mai aproape de potențialul maxim. Chiar dacă Sporting a condus și cu 20-18, Constanța a presat încet și a recuperat, profitând de două eliminări ale adversarilor și preluând conducerea în minutul 53.

Finalul a fost nerecomandat celor slabi de înger, cu CSM în avantaj minim și Sporting mereu aproape. Două intercepții ale lui Stankovic și Nikolic, plus două lovituri de la șapte metri transformate de același Stankovic au închis disputa și Constanța este cu un picior și jumătate în faza următoare a competiției.

În poartă, Vasile a avut nouă intervenții reușite, câteva însă extraordinare, practic meciul fiind câștigat de apărare, ratările lui Drăgan, Aliokhin și chiar Komogorov, fiind practic anulate de poartă și de intercepțiile reușite în momente cheie.

Au marcat: Komogorov 8, Aliokhin 4, Nistor-Ioniță 3, Andrei 2, Ilie 2, Mouriño 2, Nikolic 2, Chikovani, Drăgan, Stankovic 2, Ravnic 2.

credit foto: facebook.com/csmconstantahandbal

Articolul precedentTexas Rangers, prima echipă calificată în World Series
Articolul următorVolei Alba Blaj, aproape de grupele Ligii Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.