Acasă MAI MULT SPORT GIMNASTICĂ Maria Fumea, aleasă în conducerea Federației Internaționale de Gimnastică

Maria Fumea, aleasă în conducerea Federației Internaționale de Gimnastică

100
0

Vicepreședinta Federației Române de Gimnastică, Maria Fumea, a fost aleasă în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică, devenind astfel prima femeie română care ajunge în conducerea FIG.

În vârstă de 57 de ani, Maria Fumea a pus bazele gimnasticii aerobice în România, iar rezultatele obținute au fost excepționale, elevele și elevii săi obținând peste 160 de medalii la Campionatele Mondiale, Europene și Jocurile Mondiale. Vicepreședinta FRG a practicat gimnastica ritmică de performanță, fiind campioană universitară și națională (ansamblu 1975, 1978) şi medaliată cu bronz la Campionatele individuale de gimnastica ritmică din 1975, 1976 și 1977.

Ea a a obținut cele mai multe voturi, 67, în al doilea tur de scrutin, dintre cele 7 personalități care au fost alese pentru a face parte din Comitetul Executiv. La scrutin au participat 21 de candidați eligibili pentru a ocupa funcțiile de conducere

De remarcat că anterior numai două personalități ale gimnasticii românești au fost membri ai Comitetului Executiv al FIG, respectiv Nicolae Vieru, în perioada 1976-2008 (vicepreședinte FIG pe parcursul a 3 mandate) si Adrian Stoica, în perioada 2000-2012.

În cadrul congresului care a avut loc în Antalya, japonezul Morinari Watanabe a fost reales în funcția de președinte al FIG, cu 81 de voturi din 128 exprimate.

sursa foto: frgimnastica.com
Articolul precedentWarriors, succes ca în vremurile bune
Articolul următorRusul Sergei Karasev va arbitra România-Islanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.