În săptămâna în care se va decide noua campioană mondială la rugby, federaţia internaţională de profil, World Rugby, a anunțat o veritabilă revoluție la nivel de competiții internaționale. Astfel, de la următoarea ediție, Cupa Mondială, care va fi găzduită de Australia, va avea 24 de echipe, iar din 2026 va fi înființată Liga Națiunilor.

Cele 24 de participante de la CM 2027 vor fi împărţite în şase grupe de patru echipe, astfel că numărul de meciuri „garantate” va scădea la trei. Ca o altă noutate va fi apariţia optimilor de finală, dar și faptul că întrecerea se va încheia după şase săptămâni, în loc de şapte, cum se întâmplă în prezent.

Formatul Ligii Naţiunilor nu a fost încă dezvăluit, dar se știe că va avea două divizii cu câte douăsprezece echipe, probabil primele 24 de națiuni din clasamentul mondial. Competiția va fi organizată în iulie şi noiembrie, la fiecare doi, în locul unor turnee care au loc în aceste perioade și din 20230, va avea un sistem de promovare şi retrogradare, intagrat.

Presa de specialitate a speculat imediat că la primele două ediții, în divizia superioară vor evolua cele şase echipe din Six Nations şi cele patru din Rugby Championship, cărora, ar urma să li se alăture Japonia şi Fiji. Liga Naţiunilor se va desfăşura ani în ferestrele internaţionale din iulie şi noiembrie.

Modificările au fost făcute pentru a permite selecţionatelor mai puţin puternice să întâlnească mai des adversare de top, evitându-se astfel scorurile fluviu înregistrate la competiția mondială din Franța.

Articolul precedentSteaua și Minaur și-au aflat adversarele din EHF European Cup
Articolul următorTexas Rangers, prima echipă calificată în World Series

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.