Problemele fizice ale campioanei Simona Halep s-au dovedit, din nou, prea serioase, iar favorita 2 a turneului de la LInz și-a anunțat retragerea din competiția austriacă înaintea semifinalei programată contra conaționalei Jaqueline Cristian.

„Din păcate, nu pot juca în semifinală după ce m-am accidentat la genunchi în meciul de ieri. Aș fi făcut orice pentru a putea juca, dar este umflat și mă doare, iar jocul nu ar face decât să înrăutățească lucrurile. Vreau să le mulțumesc enorm organizatorilor turneului și fanilor de aici”, a fost mesajul postat de Simona Halep pe contul personal de Twitter.

Constănțeanca ratează astfel șansa de a încheia al optulea an consecutiv cu cel puțin un trofeu WTA câștigat, după ce a pierdut săptămâna trecută finala turneului de la Cluj Napoca. Ea se calificase în semifinale după un meci intens cu italianca Jasmine Paolini, în multe momente acuzând probleme fizice vizibile în mobilitate și forța de lovire a mingii.

PEntru Cristian, prima finală din carieră înseamnă și cea mai bună performanță în clasamentul WTA. Sportiva și-a asigurat un salt de 20 de locuri, până pe poziția a 80-a, în urma accederii în finală, iar în cazul în care obține titlul la Linz, poate urca până pe locul 61 WTA. Ca viitor, momentul echivalează cu locul garantat pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului viitor.

În ciuda retragerii, Halep va reveni în Top 20 WTA de săptămâna viitoare.

credit foto: twitter.comWTA Linz
Articolul precedentCristian Pletea, favorit la Europeanul de Tineret de la Spa
Articolul următorCursa spre Qatar 2022: Macedonia a zdrobit Armenia! România TREBUIE să bată Islanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.